Matas bekræfter: Vi er klar til børsen

Ifølge meddelelsen ventes børsnoteringen at omfatte et delvist salg af eksisterende aktier fra selskabets to storaktionærer. Det er britiske kapitalfond CVC, der har majoriteten i Matas.

Adm. direktør Terje List fremhæver de forandringer, som kæden har gennemgået siden 2007:

»Vi har investeret for at forbedre forretningen, overtaget associerede butikker, centraliseret indkøbsfunktionen, øget effektiviteten i hele butiksdriften, optimeret vores logistik og lagerstyring, udviklet en markedsføringsplatform baseret på flere kanaler, herunder loyalitetsprogrammerne Club Matas og ClubM, og investeret yderligere i træning og uddannelse af vores medarbejdere,« siger han i meddelelsen, og bestyrelsesformand Søren Vestergaard-Poulsen tilføjer:

»Vi er stolte af kvaliteten af vores forretning og vores økonomiske resultater, og vi vurderer, at vi er godt rustet til at udnytte styrken i vores platform til at skabe fremtidig vækst. Vi ser frem til at tilbyde nye aktionærer i Matas mulighed for at deltage i vores vækst og udvikling fremover.«

I forbindelse med børsintroduktionen får Matas ny bestyrelse med Lars Vinge Frederiksen, der er tidligere adm. direktør for Chr. Hansen, som ny formand.

Dagens Gossip