Matas skyder børsproces i gang fredag

Det oplyser flere kilder, der samtidig understreger, at den britiske fond og de øvrige aktionærer fortsat har mulighed for at stoppe processen. Det kan ske så sent som tidligt fredag morgen.

”De melder det ud i morgen, hvis ellers CVC ikke får kolde fødder,” siger en kilde.

Oplysningerne kommer, efter at Berlingske Business tirsdag skrev, at Matas-ejerne vil sætte Matas på børsen inden for kort tid. Kilder siger, at de første forsigtige tilkendegivelser fra investorerne om at købe sig ind i Matas har været positive.

Om de i sidste ende vælger at købe aktier i Matas afhænger af den proces, der nu kommer til at løbe over de næste 3-4 uger. Her skal ledelsen i Matas sammen med bankerne bag børsnoteringen - Nordea, SEB Enskilda og Morgan Stanley - præsentere virksomheden mere grundigt for investorerne.

Det er tidligere sket, at børsnoteringer er opgivet kort før startskuddet. Mest kendt i Danmark er den storstillede børsnotering af energikoncernen DONG, der skulle have været sendt på børsen i 2008. Men planerne blev opgivet kort inden børsprocessen skulle begynde.

CVC købte Matas i 2007 for godt fem mia. kr. I det senest offentliggjorte regnskab havde virksomheden en driftsindtjening på omkring 600 mio. kr. Det tal i steget i regnskabet for 2012/13, og derfor vurderer kilder, at prisen ender omkring på omkring seks mia. kr. Det er dog tal som flere kilder endnu er usikkert.

Børsprocessen kommer, efter at det danske aktiemarked i 2013 har udviklet sig gunstigt. Siden nytår er C20-indekset steget med mere ned 13 pct. Også de mellemstore danske børsnoterede virksomheder har haft en pæn kursudvikling gennem 2013.

Prisen på Matas er ifølge kilder hæmmet af, at detailkæden bliver den første større danske notering i flere år. Den seneste var smykkevirksomheden Pandora, der blev sendt på børsen i efteråret 2010. Den notering begyndte godt, men Pandora-aktien faldt efterfølgende sammen, da salget ikke gik som planlagt, og kursen faldt på kort tid med omkring 80 pct.

Det skræmmer også investorerne, at aktierne i TDC er faldet, efter at kapitalfondene, der ejede hovedparten af selskabet, har solgt ud.

CVC har majoriteten af Matas, mens ledelsen og de gamle butiksejere har de øvrige aktier. Normalt beholder kapitalfonde typisk en større aktiepost i en periode efter en børsnotering, men det er endnu uklart, hvor stor en andel det bliver.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra bestyrelsesformand og partner i CVC, Søren Vestergaard-Poulsen.

Dagens Gossip