Matas vil købe selvstændige butikker

”Med denne aftale har de selvstændige materialister i videst muligt omfang imødegået potentielle usikkerheder omkring vores samhandelsforhold frem i tiden. Desuden åbner ordningen mulighed for, at visse butiksindehavere overdrager deres butikker til Matas koncernen,” siger advokat Mikkel Primdal Kæregaard, Delacour, der repræsenterer de selvstændige butiksindehavere.

Aftalen betyder, at Matas kan overtage butikkerne på markedsmæssige vilkår, der skal forhandles på plads senest 1. oktober i år. Hvis det falder på plads, vil alle øvrige butikker blive tilbudt af få forlænget den nuværende samarbejdsaftale, der ellers udløber i 2017. Aftalen vil fremover gælde til 2025.

”Vi har forståelse for butiksindehavernes ønske om at forlænge de eksisterende samhandelsvilkår med Matas-koncernen for at opnå en længere planlægningshorisont. Samtidig er Matas koncernen interesseret i at overtage flere associerede butikker,” udtaler Matas adm. direktør Terje List i en pressemeddelelse.

En række af Matas-butikkerne er ikke en del af Matas, som har den britiske kapitalfond CVC som storaktionær. De takkede nej til at indgå i samarbejdet, da CVC købte kæden i februar 2007. Matas oplyste fredag morgen, at kæden planlægger at blive børsnoteret inden udgangen af juni.

Dagens Gossip