Matematikprofessor får eliteforskerpris på 1,2 mio. kr.

Det er Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Mary, og uddannelsesminister Morten Østergaard, der skal overrække den store pris.

Professor Morten Nielsen udtaler at han vil bruge prisen på at hjælpe yngre forskerkolleger frem.

- Matematik er ikke et udstyrstungt fag, så mit ønske er primært at støtte yngre forskere med en interesse inden for mit forskningsområde. Jeg forestiller mig specifikt at benytte en stor del af rådighedsbeløbet til en delvis finansiering af et ph.d.-forløb, siger Morten Nielsen.

Den store EliteForsk-pris gives årligt til fem fremragende yngre forskere under 45 år af international særklasse.

Prisen er på 1,2 millioner kroner, og heraf er de 200.000 en personlig hæderspris, mens en million går til forskningsaktiviteter.

Morten Nielsen er ikke uvant med kombinationen af ros og kontant belønning for faglig dygtighed. I 2010 modtog han Spar Nord Fondens forskningspris på en kvart million kroner.

Nu kan han så føje en af de største forskningspriser i Danmark til listen. Samtidig kan han bryste sig af at være den første forsker fra Aalborg Universitet, som modtager den store EliteForsk-pris.

- Min umiddelbare reaktion til meddelelsen var stor glæde samt en følelse af personlig stolthed. Det er både tilfredsstillende og motiverende at modtage anerkendelse for ens arbejde på denne skala. Jeg er samtidig meget bevidst om, at jeg ikke er nået hertil uden hjælp fra en række personer, som på forskellige niveauer har støttet mig gennem min karriere. Mere overordnet håber jeg naturligvis, at forskningsprisen kan bringe øget fokus på faget matematik og mere generelt på naturvidenskab, slutter Morten Nielsen.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip