Matt Damon undskylder ophedet race-kommentar

Skrevet af admin

17/09/2015

Mest læste i dag

En debat mellem Matt Damon og produceren Effie Brown omkring filmfolks racemæssige baggrund fik de sociale medier til at være rødglødende af raseri over skuespilleren, som nu har udsendt en offentlig undskyldning.

Brown og Damon medvirker begge som dommere i programmet "Project Greenlight", hvor de skal finde talenter til at instruere en ny film.

Under premiereafsnittet, der blev sendt søndag på amerikansk tv, kom Damon ud i en intens diskussion med Brown, der advokerede for, at der skulle være større racemæssig diversitet både foran og bag kameraet, efter en filmkandidat havde skrevet et manuskript, hvor den eneste mørklødede i filmen var en kvindelig prostitueret.

Det fik Damon til at sige, at det ødelagde konkurrencen, hvis det handlede mere om en ligelig fordeling af folk med forskellige baggrunde end deres egentlige talenter.

- Når vi taler om diversitet, så hold dig til castingen af filmen og ikke af programmet, sagde en spids Matt Damon, der afbrød Brown midt i et argument.

- Uh! Wauw, okay, lød hendes chokerede respons.

Efterfølgende kogte de sociale medier over med reaktioner på Damons snappe kommentar, og det fik onsdag skuespilleren til at udsende en offentlig undskyldning.

- Min kommentar om diversitet i Hollywood var taget ud af kontekst. Jeg tror meget på, at der er behov for at være flere forskellige filmskabere, skriver Damon og uddyber:

- Jeg beklager virkelig, hvis jeg har fornærmet nogen, men i det mindste er jeg glad for, at det har startet en diskussion om mangfoldighed i Hollywood, skriver den Oscar-vindende "Good Will Hunting"-stjerne og fortsætter:

- Jeg elsker at lave film, og det er det, jeg har valgt at bruge mit liv på, understreger skuespilleren.

Tirsdag skrev Brown på sin Twitterprofil, at hun var glad for den debat, Damons kommentar havde affødt:

- Tak for at se programmet og for at starte en god diskussion, lød det blandt andet fra hende.

Se Damon i clinch med Brown her: https://www.youtube.com/watch?v=iCHRaVXrB7E

/ritzau/FOKUS