Max står frem: 'Jeg er pædofil, men det er ok'

For nogle er han pervers, klam, en ussel pædofil.

For andre er Max en flink fyr i 30´erne, med en samfundsvidenskabelig uddannelse. En fyr, der får andre til at le. En fyr, der kunne være din nabo eller din søsters nye kæreste.

Sandheden er, at han er pædofil, og det er han pinligt bevidst om. Men han er også alle de andre, mere flatterende ting; flink, dygtig og sjov.

Et nyt slags tilbud forsøger at hjælpe folk som Max i Tyskland. Max er dét, nogler vælger at kalde en pædofil i cølibat; en "sovende pædofil", om man vil. Pædofili beskriver den seksuelle tiltrækning, men ikke nødvendigvis selve dét at begå overgreb. Derfor kan man godt være pædofil uden at udleve trangen.

Max har valgt at erkende, at han fejler noget og forsøger derfor at gøre noget ved det – inden det går galt. Han har aldrig misbrugt nogen, ifølge ham selv, men har derimod gået til terapi for at lære at styre sin trang.

- Tidligere ville jeg se en lille pige og begynde at klæde hende af i mine tanker. Det var så klamt, og jeg ville sige til mig selv; stop nu det her. Men det ville bare ikke stoppe. Jeg væmmedes ved mig selv og følte frygt, siger han ifølge BBC.

Læs også: Pædofile opsøger børn på spillet Minecraft

Op mod fem procent af mænd er pædofile
Eksperter vurderer ifølge BBC, at mellem tre og fem procent af alle mænd fra alle sociale lag i befolkningen er pædofile.

De har forskellig indkomst, de har forskellige aldre, og de kunne såmænd være både din og min nabo. Max er et eksempel på en helt normal fyr, men med denne hemmelighed i bagagen:

- Jeg har ikke fedtet hår, store briller og grimt tøj på. Der findes ikke en bestemt type, der er pædofil, som nogen måske forestiller sig. Vi er alle sammen forskellige og fuldkommen normale mennesker. Det eneste, vi har tilfælles, er vores tiltrækning til børn. Jeg er ved at lære at kontrollere den sexuelle side af mine følelser, skriver Max i en bog, han har udgivet om emnet, og som er skrevet for at hjælpe andre pædofile, der gerne selv vil afhjælpe deres trang.

Læs også: Mor til fem fandt ud af, at naboen var anklaget for pædofili, så hun gjorde noget drastisk

Tilbydes anonym behandling - også selvom man har misbrugt børn uden at blive dømt
Han har været tilmeldt terapi ved en ud af 11 behandlingssteder i Tyskland, der går under navnet Dunkelfeld Prevention Project (Dunkelfeld afvænningsprojekt red.).

- Det var meget smertefuldt. Det handlede om at lære en side af mig selv at kende, som jeg havde holdt skjult. En side som jeg ikke bryder mig om. Det er smertefuldt at erkende, at du er pædofil. Det var ligesom at stå foran spejlet og på den ene side tænke ”hvilket monster er du lige?”, men på den anden side var det også sundt at stå der og sige, ”jeg er pædofil, men det er ok, jeg gør ikke noget slemt”.

Behandlingsstederne er blevet omtalt som kontroversielle, fordi de tilbyder behandlingen til alle pædofile – også dem der har forgrebet sig på børn tidligere, og hvor det ikke er blevet opdaget.

Læs også: Sarah gav ofte mad til sin flinke nabo på 77 år, men så gik sandheden op for hende

Det er kontroversielt, fordi terapeuterne ikke har lov eller pligt til at indberette overgrebene, hvis en klient fortæller om dem, da samtalen er fortrolig mellem terapeuten og klienten.

Lige nu kører der en kampagne ”kein-tater-werden” (jeg vil ikke være en forbryder red.), der inviterer andre pædofile til at melde sig til terapi-sessioner. 

Med sætninger som "kan du lide børn, mere end de kan lide dig?" forsøger kampagnen at henvende sig til pædofile - se en af kampagnevideoerne, der er på tysk, nedenfor. 

Burde vi have samme indsats herhjemme - med tilbud om terapi til pædofile, der kan henvende sig anonymt for at få hjælp?

Dagens Gossip