McCain savner politik i præsidentvalgkampen

Skrevet af admin

01/03/2016

Dagens topnyheder

Den republikanske senator i USA John McCain er utilfreds med den valgkamp, der i øjeblikket finder sted i det republikanske parti.

McCain tabte præsidentvalget i 2008 til præsident Barack Obama, og han mener, at den valgkamp, der lige nu finder sted i forbindelse med primærvalgene, er barnlig.

De republikanske kandidater udveksler personlige fornærmelser i stedet for at diskutere politik, siger McCain i Washington under et møde i Senatets komité for væbnede styrker.

Han kalder det "foruroligende".

McCains bemærkninger er faldet, efter at Natos øverstkommanderende for de europæiske styrker, general Philip Breedlove, har givet sin vurdering af det, han kalder Ruslands aggression i Syrien og i migrantkrisen i Europa.

- Jeg ønsker, at enhver amerikaner kunne høre dit vidneudsagn i dag. Måske ville vi så have en præsidentkampagne, der ikke fokuserer på størrelsen af folks ører, eller om de sveder eller ej, sagde McCain.

Det var en henvisning til de seneste personlige fornærmelser blandt de førende kandidater hos republikanerne.

Donald Trump har beskyldt Marco Rubio for at have "rigtig store ører" og for at svede.

Rubio har ikke holdt sig tilbage og har antydet, at Trump måske gjorde sig våd i bukserne under en debat.

Ydermere har Rubio talt om, at Trump har "små hænder", og at han har en kunstig kulør på sin hud.

- Det er foruroligende. Jeg ønsker, at hver en amerikaner kunne høre dine vurderinger af situationen, og måske kunne vi fokusere på disse spørgsmål, sagde John McCain under høringen i den amerikanske forbundshovedstad.

Republikanere og demokrater går tirsdag til primærvalg i en stribe delstater, hvor de skal stemme om, hvem de helst vil have som deres kandidat til præsidentvalget 8. november.

Hos Republikanerne fører Donald Trump, mens Hillary Clinton har favoritrollen hos Demokraterne.

/ritzau/AFP