McCain: Trumps udtalelser krænker tidligere krigsfanger

Den republikanske senator John McCain har svaret igen på stærkt omstridte udtalelser fra rivalen Donald Trump om, at han "ikke er en krigshelt."

Senatoren fra Arizona, som er tidligere pilot i flåden, og som var krigsfange i Vietnam i næsten seks år, siger, at Trump ikke skylder ham en undskyldning, men at han bør give udtryk for syndsbekendelse over for alle krigsfanger, da han har "fornedret" deres indsats.

- Jeg mener, at han bør undskylde over for familierne til alle dem, som har ydet ofre i konflikterne, og som har siddet indespærret hos fjenden, når de har gjort tjeneste for deres land, siger McCain til den amerikanske tv-station MSNBC.

Trump vakte i weekenden stor opsigt, da han erklærede, at McCain "ikke er en krigshelt, fordi han blev taget til fange. Jeg kan lide dem, som ikke bliver fanget."

McCain siger, at han ikke selv er en helt.

- Men det har været en stor ære i mit liv, at jeg kom til at gøre tjeneste sammen med helte. Dem, som inspirerede os til at handle på en måde, som vi ellers ikke ville have været stand til, siger han.

McCain afstod fra at komme med udfald mod Trump.

- For mig er det ikke opbyggende at se tilbage i vrede. Vores land var splittet som aldrig før under Vietnamkrigen, og da jeg vendte hjem, blev jeg chokeret. Jeg har lige siden arbejdet på at hele sårene fra dengang, siger McCain.

Ifølge en ny meningsmåling lavet for Washington Post og tv-stationen ABC News får Trump opbakning fra 24 procent af de vælgere, der vil stemme republikansk.

Den nærmeste modstander er Scott Walker med 13 procent. Derefter følger Jeb Bush med 12 procent. De øvrige aspiranter til at blive valgt som partiets kandidat i sensommeren 2016 ligger på mellem tre og otte procent i målingen.

Hovedparten af målingen er lavet, inden den 69-årige fremsatte sine famøse udtalelser om McCain.

Både den tidligere Texas-guvernør Rick Perry og senator Marco Rubio har sagt, at Trumps udtalelser gør ham uegnet til at være præsident, men Trump nægter blankt at undskylde.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip