McCartney i forgæves kamp for strammere våbenlov

Tony Bennett mobiliserede adskillige kendisser i et forsøg på at få de amerikanske politikere til at stemme for en stramning af våbenloven og fik i sidste øjeblik også Paul McCartney med, men forslaget faldt i går, da 54 medlemmer af senatet stemte imod.

For at støtte kollegaens Voices Against Violence-kampagne havde McCartney ellers indtalt en besked, der blev spredt til politikerne via SMS’er, men lige lidt hjalp det.

Nederlaget fik en synligt vred og skuffet præsident Barack Obamas til at fordømme republikanerne ved et pressemøde i rosenhaven bag Det Hvide Hus. »De kalder det en sejr, men en sejr for hvad?«, spurgte præsidenten og fastslog, at 90 procent af amerikanerne ønsker et forbud mod de mest dødbringende maskingeværer og strammere kontrol med, hvem der køber skydevåben.

»Det er en skamfuld dag for Washington«, sagde Obama, som dog lovede at fortsætte kampen, og Bennett følger trop: »Vi stopper først, når vores stemmer er blevet hørt«, siger crooneren, som ud over McCartney også kan mønstre opbakning fra kendisser som Alec Baldwin, Gloria Estefan, Josh Groban og Juanes.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip