McIlroy: US Open-sejr vil nok være min største bedrift

Verdenstreeren Rory McIlroy kommer på en hård prøve ved årets anden major - US Open, der spilles fra torsdag i Oakmont Country Club.

Den nordirske golfspiller vandt turneringen i 2011 i en samlet score på 16 slag under par, og dermed blev han den yngste vinder af US Open siden 1923.

Alle Rory McIlroys major-sejre er dog vundet på væsentligt nemmere baner end den, der venter i denne uge i Oakmont, og McIlroy har hentet samtlige sine major-triumfer i en score på et tocifret antal slag under par.

Så god bliver vinderscoren næppe i denne uge på den svære bane i Oakmont. Sidst, der blev spillet US Open her, vandt argentinske Angel Cabrera i en samlet score på fem slag over par i 2007.

- Hvis jeg kan vinde på en bane som denne her under de her forhold, vil det nok være min største bedrift. Det vil få mig til at føle mig som en mere hel spiller, siger Rory McIlroy ifølge Reuters.

Den 27-årige stjernegolfspiller har foruden US Open vundet major-turneringerne PGA Championship to gange og British Open en enkelt gang. Han leverede også et fornemt resultat, da han i sidste måned vandt sin 13. sejr på European Tour ved Irish Open.

Nordireren har normalt en meget aggressiv spillestil, men på banen i Oakmont kan han komme til at skulle lægge lidt låg på aggressiviteten.

- Jeg tror, du skal være virkelig disciplineret. Men jeg føler helt sikkert også, at jeg er mere disciplineret og en mere erfaren spiller, end jeg var for et par år siden. Jeg kan ikke se andet end fordele i denne uge, siger Rory McIlroy.

I turneringen spiller også verdenstoeren Jordan Spieth, der er forsvarende mester i turneringen. Han præsterede i 2015 at vinde to majors i træk.

Torsdag spiller Rory McIlroy første runde, hvor det vil vise sig, om hans lidt mere defensive plan vil virke.

- Der er så mange forskellige måder at spille denne bane på, og jeg føler, at jeg har en god plan, så jeg ved, hvornår jeg skal være aggressiv, og hvornår jeg ikke skal være det. Forhåbentlig kan jeg holde mig til det, siger Rory McIlroy.

/ritzau/

Dagens Gossip