Medaljetørke motiverer danske VM-profiler

Skrevet af admin

06/12/2013

Dagens topnyheder

I udlandet bliver Danmark fortsat regnet som en af kvindehåndboldens absolutte sværvægtere, men det er ved at være en rum tid siden, det helt har kunnet retfærdiggøres af statistikkerne.

Det er efterhånden ni år siden, Danmark sidst hentede en medalje ved et stort mesterskab, og ingen af de nuværende landsholdsspillere har fået metal hængt om halsen efter en slutrunde på seniorniveau.

Men Danmarks unge målvogter Cecilie Greve føler sig ikke presset af den lange medaljetørke. Det ansporer snarere til at yde en endnu større indsats ved VM i Serbien.

- Det er helt klart en motivationsfaktor. Alle på holdet er vindertyper, og jeg tror, at vi alle sammen har prøvet det på diverse ungdomslandshold gennem tiderne. Så det er en generation af spillere, der rigtig gerne vil vinde medaljer, siger Cecilie Greve.

Anfører Line Jørgensen blev regnet som et stort talent, da hun var ungdomsspiller. Som senior mangler endnu den helt store triumf på landsholdsniveau, men den slags tager tid, påpeger hun.

- Når man kommer fra ungdomshåndbold og op som senior, tager det noget tid, inden man er blandt de allerbedste.

- Dem, vi spiller imod, er ofte i slutningen af 20'erne. Men alle vi, der har vundet meget som ungdomsspillere, får mere og mere erfaring, og det håber jeg, man kan efterhånden kan se ved mesterskaberne, siger Line Jørgensen.

Danmark indleder jagten på VM-medaljer lørdag aften, når holdet møder Kina.

/ritzau/