Medarbejdere afviser øv-dage

Tilbage i maj kunne Berlingske afsløre, at flere københavnske daginstitutioner lader ansatte tage såkaldte »øv-dage«, hvor man melder sig syg, hvis man ikke orker at komme på arbejde.

Det fik Københavns Kommune til at bestille en uvildig undersøgelse af fænomenet hos revisionsfirmaet Deloitte, og her konkluderer man nu, at kun et fåtal af de ansatte på kommunens daginstitutioner kender til øv-dagene.

4.238 medarbejdere har deltaget i undersøgelsen, og af dem siger kun 29, at de har taget en øv-dag siden 1. juni i år. Det svarer til 0,7 procent. Lidt flere - 2,1 procent - af de adspurgte medarbejdere kender til kollegaer, der har holdt øv-dage i perioden, som altså ligger efter afsløringen i Berlingske og den efterfølgende debat.

Børne- og ungdomsborgmester Jesper Christensen (S) glæder sig over undersøgelsens resultat, som efter hans mening renser de ansatte for mistanken om systematisk pjæk.

»Det er altid muligt at snyde, hvis man anstrenger sig for det, og her skal der naturligvis reageres hurtigt og konsekvent. Men det er vigtigt ikke at generalisere og bruge enkeltstående ulovlige handlinger til at kritisere en hel faggruppe,« siger han i en skriftlig kommentar.

Borgmesteren noterer sig også, at der ikke er noget mønster i den beskedne brug af øv-dage. Således er der ifølge undersøgelsen øv-dage i alle faggrupper og geografiske områder.

»En ulovlig fraværsdag er altid en for meget. Men når det er sagt, er jeg tilfreds med, at der er tale om sporadiske og enkeltstående tilfælde af ulovligt fravær. Vores medarbejdere gør et rigtig godt stykke arbejde, og jeg er glad for at få på plads, at der ikke er tale om udbredt eller systematisk snyd med sygefravær,« siger Jesper Christensen.

Deloitte har sendt spørgeskemaer ud til mere end 11.000 medarbejdere i daginstitutionerne, hvoraf 4.238 altså har svaret.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip