Medarbejdere nedprioriterer fredagsøllen

Fredagsøllen er i nogle virksomheder et vigtigt socialt element. Og julefrokosten er hos mange virksomheder årets højdepunkt. Men faktisk mener de færreste, at julefrokost eller fredagsøl er vigtigt for at være en god medarbejder.

Det viser en undersøgelse fra Lederne lavet i samarbejde med analysebureauet YouGov. Her svarer kun seks procent, at aktiv deltagelse ved sociale arrangementer i en virksomhed er vigtigt for at blive set som en god medarbejder. Og kun fire procent mener, at det har betydning for at være en god kollega.

I undersøgelsen har 1.115 ledere og 1.504 medarbejdere deltaget.

Helle Bruun Madsen, der er ledelsesrådgiver hos Lederne mener, at prioriteterne bliver placeret andre steder end ved de sociale arrangementer.

»Vi har så travlt i dag, og der findes så mange tilbud at vælge imellem, så man er nødt til at prioritere benhårdt. Her vælger mange at søge energi andre steder end i sociale arrangementer med kolleger. Vi har fået mere fokus på work-life-balance, og derfor trækker det heller ikke ned hos lederne, hvis medarbejderne vælger et firmaarrangement eller to fra,« siger Helle Bruun Madsen.

Ifølge hende er det ikke nødvendigvis et udtryk for, at medarbejdere ikke har lyst til at omgås deres kollegaer eller ikke værdsætter det. Forklaringen ligger i, at det sociale er blevet mere inkorporeret i selve arbejdet.

»Der er meget mere teamarbejde end før, og det er de færreste af os, der sidder fuldstændig isoleret uden nogen kontakt til kolleger. Derfor er behovet for at tage ud at spise sammen eller drikke en fredagsøl ikke til stede på samme måde som tidligere,« vurderer Helle Bruun Madsen.

Dagens Gossip