Medarbejdere på DR Sporten fortsætter strejke

Arbejdsnedlæggelsen på DR breder sig tirsdag eftermiddag.

Medarbejderne i DR Sporten fortsætter deres arbejdsnedlæggelse indtil midnat i protest mod to varslede fyringer, oplyser DR. Medarbejderne mødes til fagligt møde onsdag klokken 09.

Også medarbejderne på P3 har nedlagt arbejdet, skriver radiokanalen på Twitter. Arbejdsnedlæggelsen på P3 sker fra klokken 13.00-00.00, og det betyder, at alle planlagte programmer udgår.

Medarbejderne på DR Sporten nedlagde arbejdet allerede mandag eftermiddag i protest over, at der blev varslet fyringer i forbindelse med den sparerunde, der blev meldt ud i forrige uge. Tirsdag morgen blev der sat navn på de to afskedigelser.

Sportschef Jacob Kwon bekræfter over for Journalisten, at der er tale om to medarbejdere. Derudover er to medarbejdere blevet flyttet, og tre medarbejdere med tidsbegrænsede ansættelser er ikke blevet forlænget.

DR Nyheder holdt tirsdag eftermiddag møde med ledelsen og derefter et fagligt møde.

Ifølge Mediawatch blev det på det faglige møde besluttet, at medarbejderne i DR Nyheder ikke nedlægger arbejdet, men fællestillidsgruppen opsiger samarbejdet med DR's ledelse.

Besparelsen på DR Sporten lyder ifølge Mediawatch på mellem to og tre millioner kroner.

- Et underskud der er opstået på grund af uansvarlig ledelse og økonomistyring. Ledelsen har påtaget sig ansvaret, men det er udelukkende medarbejderne, der betaler prisen, skriver DR Sportens medarbejdere i en intern mail, som Mediawatch har set.

Arbejdsnedlæggelsen mandag betød, at håndboldlandskampen i Herning mellem Danmark og Ungarn blev dækket af P3 med en chef som kommentator.

De daglige sportsnyheder på DR1 klokken 22.20 "Sporten", der ligger i forlængelse af TV Avisen, blev aflyst.

/ritzau/

Dagens Gossip