Medie: 400 IS-terrorister klar til at angribe Europa

Terrororganisationen Islamisk Stat har angiveligt sendt 400 trænede terrorister til Europa, hvor de er klar til at udføre angreb, skriver Associated Press. 

Terroristerne skulle være i stand til at udføre angrebene uafhængigt af hinanden, og det vurderes, at de hver især kan svare til angrebet i Bruxelles i styrke. 

Oplysningerne om de mange operationelle terrorister skulle være kommet fra irakiske, franske og 'europæiske' sikkerhedskilder, ifølge AP.

Den formodede bagmand bag angrebet i Paris, skulle være ankommet til Europa sammen med en 90 mand stor gruppe, der spredte sig på kontintet, efter de ankom. Bagmanden blev senere dræbt i en skudveksling med politiet.

De 400 terrorister skulle være trænede i at håndtere eksplosiver, ligesom de skulle være blevet instrueret i overvågning og at kunne bevæge sig uset. Men der er ingen krav om, hvordan de skal udføre et angreb, og de er selv frie til at vælge målet og tidspunktet, skriver AP. 

Fremgangsmåden skulle være Islamisk Stats måde at slå tilbage på, efter de på det seneste har mistet store landområder i Syrien og Irak.

I stedet for at gå efter så mange dræbte som muligt, skulle organisationen nu ændre taktik, så det i stedet handler om at udføre så mange angreb som muligt.

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip