Medie: Attentatmand var til bøn i radikal moské før angreb

Skrevet af admin

23/02/2015

Mest læste i dag

Den formodede gerningsmand bag sidste weekends angreb mod Krudttønden og synagogen i Krystalgade var ifølge flere kilder, som DR-programmet 21 Søndag har talt med, til fredagsbøn i den islamistiske moské i Heimdalsgade dagen før angrebene.

Efter alt at dømme dræbte Omar Abdel Hamid El-Hussein det efterfølgende døgn to uskyldige mennesker og sårede fem politibetjente, før han selv blev skudt af politiet på Svanevej.

Berlingske har tidligere skrevet, at imamen i moskeen på Heimdalsvej ved fredagsbønnen fremsatte en række militante udsagn rettet mod blandt andet jøder.

- Og efter at jøderne havde brudt med deres løfte, og de ikke ville acceptere hans bud, gjorde Profeten det, I alle sammen ved. Han gjorde det, der står i Profetens livsfortælling, hvor han førte krig mod jøderne, sagde imamen Hajj Saaed blandt andet.

Desuden langede han ifølge Kristeligt Dagblad også ud mod dialog på tværs af religionerne. En idé, imamen kaldte "farlig" og "ondsindet".

21 Søndag oplyser, at Omar Abdel Hamid El-Hussein "efter alt at dømme" var til stede blandt de tilhørende.

Under bønnen sagde imamen også, at den vestlige, "vantro", civilisation har ført ikke-muslimer "til en afgrund af afsavn og korruption og har reduceret dem fra at være humane til at være på niveau med dyr."

Al-Faruq-moskéen i Heimdalsgade 39 på ydre Nørrebro ligger ganske tæt ved Mjølnerparken og har tidligere været sat i forbindelse med en lang række danske radikale muslimer med relation til danske terrorsager.

Lars Hedegaards attentatmand og Sam Mansour, den fængslede boghandler fra Brønshøj, er også kommet her.

Ifølge Naser Khader er moskeen tæt forbundet med den religiøse gruppering, Hizb ut-Tahrir.

DR har været i kontakt med moskeens bestyrelse, der benægter ethvert kendskab til Omar El-Hussein.

- Fra bestyrelsen har vi ikke noget kendskab til ham. Og så vidt vi ved, er han ikke kommet i moskeen, skriver moskeens bestyrelse til DR.

/ritzau/