Medie: Datatilsynet politianmelder DSB og Waterfront

DR Nyheder mener således at vide, at Datatilsynet har bedt Københavns Politi undersøge, om Waterfront og DSB overtrådte Persondataloven, da de udvekslede følsomme oplysninger om freelancejournalisten Lars Abild, som DSB tilsyneladende har forsøgt at holde fra at skrive kritisk om virksomheden.

Ifølge DR Nyheder skrev Waterfronts direktør, Lars Poulsen, til DSBs underdirektør Peder Nedergaard i en mail fra august 2012:

»Abild lider af svær epilepsi og er afhængig af stærk medicin. Sygdommen betyder, at han ikke kan passe et almindeligt job med faste arbejdstider, og det har gjort ham bitter«.

Lars Abild oplyser til DR Nyheder, at det er korrekt, at han har epilepsi, men at sygdommens betydning bliver overdrevet i mailen.

Det er imidlertid ikke kun Waterfront, der overtræder loven ved at viderebringe de personfølsomme oplysninger - det er også ulovligt for DSB at modtage dem uden at oplyse det til Lars Abild, oplyser Peter Blume, professor i persondataret ved Københavns Universitet, til DR Nyheder.

Onsdag offentliggør DSB en advokatredegørelse om virksomhedens samarbejde med PR-bureauet Waterfront. Underdirektør Peder Nedergaard er suspenderet fra sit arbejde, mens sagen undersøges.

Hverken DSB eller Waterfronts direktør Lars Poulsen vil udtale sig om sagen til DR Nyheder.

I forvejen er Waterfront blevet meldt til politiet for ulovlig overvågning af en tidligere medarbejder, ligesom virksomheden også selv har politianmeldt tidligere medarbejdere. Også den tidligere EU-politiker Freddy Blak har meldt virksomheden og Region Syddanmark til politiet i en sag, hvor de tilsyneladende forsøgte at forpurre planerne om en kommende Kattegatforbindelse.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip