Medie: Dopingrapport dækker over Nicki Sørensen

Skrevet af admin

22/06/2015

Mest læste i dag

Anti Doping Danmark (ADD) dækker i sin snarligt offentliggjorte rapport om doping i dansk cykelsport over den tidligere danske cykelrytter Nicki Sørensen.

Det skriver Ekstra Bladet.

Avisen er kommet i besiddelse af to resuméer fra rapporten, og i det ene er Nicki Sørensens navn fjernet, mens det ikke er tilfældet i den anden version.

Avisen skriver, at en anden eks-rytter, Michael Rasmussen, i april blev bedt om at godkende sin vidneafhøring.

En måned senere tilbagekaldte ADD dog dette resumé og kaldte det i stedet for et "foreløbigt dokument".

Det nye resumé, som Michael Rasmussen blev bedt om at underskrive, var så renset for omtale af Nicki Sørensens dopingmisbrug, og derfor nægter Rasmussen ifølge avisen at godkende det til brug for den afsluttende rapport.

- Jeg har erklæret mig parat til at sige sandheden, og jeg har skrevet under på, at jeg vil tale sandt. Jeg har ikke skrevet under på, at jeg vil fortie sandheden, siger Michael Rasmussen til Ekstra Bladet.

- Jeg vil simpelt hen ikke stå model til, at min troværdighed bliver beklikket, for det er præcis, hvad der sker, når ADD ikke vil lade det fremgå af den afsluttende rapport, at de har fået alt bekræftet, siger Michael Rasmussen.

Anti Doping Danmark (ADD) meddelte i en pressemeddelelse sent søndag aften, at man indkalder til et pressemøde om dopingrapporten "Rapport om doping i dansk cykelsport 1998-2015".

Medlemmerne af ADD og Danmarks Idræts-Forbunds (DIF's) undersøgelsesgruppe ønsker ikke at kommentere rapporten, før den er udgivet.

Direktør i Anti Doping Danmark, Michael Ask, har heller ikke meget på hjerte.

- Jeg har ingen kommentarer til rapporten, før den foreligger, idet sammenhængskraften i det hele vil gå tabt, hvis man nu fokuserer på noget, der måske skal ses i en større sammenhæng, siger han til Ekstra Bladet.

/ritzau/