Medie: Drabsmand på abortklinik sagde "ikke flere babydele"

Modstand mod abort kan have været motivet for den 57-årige mand, der fredag dræbte tre personer på en abortklinik i Colorado Springs i USA.

Det antyder flere kilder, der fortæller amerikanske NBC News, at manden sagde "no more baby parts", da han blev anholdt efter fem timers forskansning på klinikken.

Selvom Robert Lewis Dears angivelige ytring om "ikke flere babydele" kan virke kryptisk, kædes den i amerikanske medier sammen med de ydelser, som Planned Parenthood-centrene tilbyder.

Foruden at foretage aborter forsyner klinikkerne nemlig også den medicinske forskning med blandt andet fostervæv.

Selvom det er første gang i seks år, at et angreb på en abortklinik ender med drab, har organisationens bygninger mindst tre gange siden september været udsat for hærværk.

Her blev nonprofit-organisationen kritiseret af blandt andet flere republikanske præsidentkandidater, efter at en anti-abortgruppe offentliggjorde en kontroversiel video optaget med skjult kamera.

På videoen fortæller Planned Parenthood-personale i detaljer, hvordan et foster kan aborteres - og hvordan barnets krop og væv efterfølgende kan sælges til forskningen.

I det lys skal den anholdtes angivelige ytring ses, skriver NBC News.

Noget entydigt motiv for Robert Lewis Dears handling står dog endnu ikke klart efter skyderiet, der foruden at koste tre personer livet, også sårede ni andre.

Han stilles mandag for en dommer, men det er fortsat uvist, hvilke sigtelser, han vil blive præsenteret for. Foruden drab spekuleres der i amerikanske medier i, om terrorismeparagrafferne i amerikansk lov kan blive taget i anvendelse.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip