Medie erfarer trist nyt for Mette Frederiksen: Venstre vil af med hende

Skrevet af Emil Martesen

22 uger siden

|

12/12/2023
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nu er der trist nyt for Mette Frederiksen.

Dagens topnyheder

Man skal ikke spole tiden ret langt tilbage, før Jakob Ellemann-Jensens politiske karriere lakkede mod enden.

Og siden den nyvalgte formand Troels Lund Poulsen blev formand for Venstre, er der løbet meget vand i åen.

De har nemlig besluttet at trække sig fra den nuværende regeringskonstellation med Socialdemokraterne efter denne valgperiode.

Det erfarer B.T.

Denne beslutning, som er truffet på højeste niveau inden for partiet, markerer en strategisk ændring i Venstres politiske kurs.

Og selvom Venstre udadtil har forsvaret regeringssamarbejdet med Socialdemokraterne, har partitoppen internt sat en udløbsdato på dette samarbejde.

Det er blevet klart, at Venstre ikke agter at gå til valg med et løfte om at fortsætte regeringen med Socialdemokraterne. Når næste valg udskrives – senest i 2026 – vil Venstre præsentere sig selv som et selvstændigt parti, der ikke vil bruge valgkampen på at forsvare et fortsat samarbejde med Socialdemokraterne.

Indtil valget vil Venstre dog fortsat stå fast i regeringen, trods kritikken af deres beslutning om at danne regering med Socialdemokraterne og dermed blåstemple Mette Frederiksen som statsminister.

Men det synger for alvor på sidste vers.

Efter valget vil Venstre nemlig søge nye alliancer og er åben for at støtte eller indgå i en anden regering, afhængig af valgresultatet.

Troels Lund Poulsen har dog valgt en anden tilgang end sin forgænger, Jakob Ellemann-Jensen. Han har ikke udråbt sig selv som statsministerkandidat, men peger derimod på de Konservatives formand Søren Pape Poulsen.

I modsætning til Ellemann-Jensen har Troels Lund Poulsen sendt mere forsonlige signaler til partierne i blå blok og arbejder på at genoprette relationer med tidligere allierede.