Medie: FBI efterforsker Sepp Blatter

Der er formentlig en årsag til, at præsidenten for det internationale fodboldforbund Fifa, Sepp Blatter, tirsdag på et hasteindkaldt pressemøde annoncerede, at han vil træde tilbage.

I hvert fald erfarer både avisen The New York Times, nyhedsbureauet Reuters og den amerikanske tv-station ABC News, at det amerikanske forbundspoliti, FBI, er i hælene på den 79-årige schweizer.

Alle tre medier, der normalt betragtes som særdeles troværdige, har talt med kilder, der bekræfter historien. Men ingen af kilderne har lyst til at stå frem med navn, og en talsmand for FBI afviser ligeledes at kommentere forlydenderne.

FBI var årsag til, at Fifa-skandalen for alvor begyndte at rulle i onsdags.

Forbundspolitiet forestod efterforskningen, der førte til anholdelser af ni Fifa-topbosser i Zürich, hvor de opholdt sig på samme hotel forud for fredagens præsidentvalg i Fifa.

Allerede i weekenden blev den amerikanske efterforsker citeret for at varsle flere anholdelser i sagen, der kredser om korruption i organisationen.

- Jeg er ganske sikker på, at der kommer en ny runde sigtelser, sagde han til The New York Times.

Også Fifas generalsekretær, Jerome Valcke, har været sat i forbindelse med korruption.

Han skulle angiveligt have været involveret i en bestikkelsesaffære tilbage i 2008. Men det afviste Fifa i en meddelelse tidligere tirsdag.

- Betalingerne på 10 millioner dollar (68 millioner kroner) blev forestået af den daværende leder af Fifas finanskomité, og de blev lavet i overensstemmelse med Fifas regler.

- Hverken generalsekretær Jerome Valcke eller andre medlemmer af Fifas øverste ledelse var involveret i iværksættelsen, godkendelsen eller gennemførelsen af dette, meddeler Fifa i en udtalelse.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip