Medie: Hårde kapitalkrav sender Nykredit på børsen

Skrevet af admin

04/02/2016

Dagens topnyheder

Bank og realkreditinstituttet Nykredit søger en børsnotering på fondsbørsen i København, oplyser virksomheden torsdag.

Nykredit skal frem mod 2019 skaffe ti milliarder kroner i ekstra kapital for at leve op til de skærpede kapitalkrav, der er på vej fra internationale myndigheder.

Derfor har ejerne besluttet at søge en børsnotering.

- Vi kan enten søge ny kapital gennem en børsnotering, eller vi kan hæve priserne markant og skære dramatisk ned på aktiviteter og udlån. Det sidste vil ramme hårdt ind i vores kerneforretning.

- Det scenarie ønsker vi ikke. Derfor anbefaler vi, at Nykredit indleder et nyt kapitel i sin 165-årige historie ved at lade sig børsnotere, siger bestyrelsesformand Steen E. Christensen.

Alligevel oplyser selskabet, at det fra 1. juli bliver dyrere at have realkreditlån i Nykredit, da landets største realkreditinstitut hæver bidragssatserne for alle eksisterende og nye privatkunder.

Kunder med lange fastforrentede lån med afdrag vil opleve den mindste stigning, mens kunder med F1,- F2,- F3,- og F4-lån uden afdrag får den største prisstigning.

En børsnotering kræver en række godkendelser, og først skal selskabets repræsentantskab godkende bestyrelsens planer. Repræsentantskabet vil 10. februar tage en endelig beslutning, lyder det.

- Anbefalingen om en børsnotering er begrundet i den udfordring, Nykredit står overfor i form af nye og skærpede kapitalkrav, der er på vej fra internationale myndigheder.

- Den endelige udformning på de kommende krav ligger ikke fast, men omfanget forventes at være markant, lyder begrundelsen.

Onsdag overraskede Nykredit med beslutningen om at sælge hovedsædet på Kalvebod Brygge i København.

I den forbindelse sagde administrerende direktør Michael Rasmussen til branchemediet Finanswatch, at "intet er helligt".

De seneste år har realkreditinstituttet overvejet en række løsninger for, hvordan man kunne polstre virksomheden, og nu er valget altså endt med, at man sender en del af selskabet på børsen.

/ritzau/