Medie: Her er LO-formandens nye lederhold

Skrevet af admin

31/10/2015

Dagens topnyheder

Den tre dage gamle LO- formand Lizette Risgaard har allerede sat et nyt hold, efter det fredag kom frem, at hun har fyret en række folk fra topledelsen.

Det erfarer Finans.

Ifølge deres oplysninger bliver den nye cheføkonom i LO den hidtidige cheføkonom i Dansk Metal, Allan Lyngsø Madsen. Som sekretariatschef får LO Michael Jacobsen, som sidder i en lignende stilling i Akademikernes A-kasse.

Finans fik tidligt fredag aften også oplyst, at Simon Pihl Sørensen fra 3F's formandsekretariat bliver en del af den nye LO-ledelse, men det har ikke været muligt at få det endeligt bekræftet.

Lizette Risgaard valgte fredag at fyre sekretariatschef Finn Larsen, cheføkonom Jan Kæraa Rasmussen, kommunikationschef Kenneth Thue Nielsen og udviklingschef Morten Madsen.

I en pressemeddelelse, som er blevet sendt ud sent fredag aften, siger Lizette Risgaard, at det var nødvendigt med fyringerne for at få et frisk pust ind i organisationen.

- Vi er ambitiøse på vegne af LO, og derfor skal vi også sætte det stærkest mulige hold for at sikre lønmodtagerne en stærk stemme.

- Det kan medlemmerne med god ret forvente af os som ny ledelse. Det er også dét, jeg signalerede i min valgkamp, siger hun i pressemeddelelsen.

Ifølge Avisen.dk præsenterer hun mandag, hvem der skal sidde i den nye ledelse.

/ritzau/