Medie: Infantino holder fast i VM i Rusland og Qatar

Den nye præsident for Det Internationale Fodboldforbund (Fifa), Gianni Infantino, vil ikke forsøge at fravriste hverken Rusland eller Qatar VM-værtskabet i henholdsvis 2018 eller 2022.

De to nationer er ellers mistænkt for bestikkelse i forbindelse med tildelingen af værtskabet, men umiddelbart vil Infantino ikke ændre på værtskaberne.

Sky Sports fangede den schweiziske præsident efter en kendisfodboldkamp i Zürich mandag.

- Han (Infantino, red.) sagde, at Fifa vil fortsætte arbejdet med at afholde slutrunderne i Rusland og Qatar, skriver Sky Sports.

Ud over anklagerne om bestikkelse, som fortsat undersøges i den verserende Fifa-skandale, der i sin tid fik ekspræsident Sepp Blatter til at trække sig, har de to slutrunder været stærkt kritiseret.

Ruslands problemer omkring homoseksuelles rettigheder og racisme i fodbold har ført til kritik fra flere kanter, mens arbejdsforholdene for migrantarbejdere i forbindelse med klargøring af stadioner i Qatar har været voldsomt kritiseret.

Grundet det varme klima i Qatar vil VM-slutrunden i 2022 blive afviklet i vintermånederne i stedet for om sommeren, som det ellers er kutyme.

/ritzau/

Dagens Gossip