Medie: Islamisk Stat har taget syrisk pilot til fange

Skrevet af admin

23/04/2016

Dagens topnyheder

En pilot fra de syriske regeringsstyrker er taget til fange af Islamisk Stat, efter hans fly styrtede til jorden.

Piloten formåede at skyde sig selv ud af cockpittet og lande på jorden i faldskærm, men ifølge nyhedsbureauet Amaq har Islamisk Stat nu taget ham til fange.

Nyhedsbureauet har forbindelse til den yderliggående bevægelse.

Tidligere på dagen oplyste Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder, som følger situationen i landet, at et af præsident Bashar al-Assads fly fredag styrtede ned sydøst for lufthavnen i den syriske hovedstad, Damaskus.

Det er uklart, om flyet blev skudt ned af oprørsgrupper som Islamisk Stat, eller om det forulykkede på grund af en teknisk fejl, siger observatoriet.

Islamisk Stat meddelte tidligere på dagen, at gruppen har skudt et syrisk kampfly ned, men oplysningen kunne ikke umiddelbart bekræftes fra anden side.

Bevægelsen har offentliggjort en video, der viser dens krigere ved vraget af et brændende fly med et syrisk flag malet på skroget, men ægtheden af videoen kan ikke bekræftes.

Ifølge Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder havde flyet overfløjet et område, der er kontrolleret af Islamisk Stat. Observatoriet har ingen oplysninger om pilotens skæbne.

Nyhedsbureauet Amaq siger, at piloten hedder Azzam Eid og kommer fra Damaskus. De syriske myndigheder har ikke bekræftet, om et af regimets fly er skudt ned, og i givet fald hvad der er sket med piloten.

Det russiske nyhedsbureau Interfax citerer en unavngiven syrisk militærkilde, der bekræfter, at et syrisk fly er styrtet ned, men ifølge kilden skyldes det en teknisk fejl.

/ritzau/Reuters