Medie: Janukovitj forsøgte at bestikke sig ud af Ukraine

Ukraines afsatte præsident, Viktor Janukovitj, forsøgte angiveligt at bestikke grænsevagter for at få lov til at flyve ud af landet lørdag.

- Papirerne for et privatfly, der skulle flyve ud fra lufthavnen i Donetsk, var ikke i orden.

- Da lufthavnsansatte ankom for tjekke dokumentationen, blev de mødt af bevæbnede personer, som tilbød dem penge, for at flyet kunne flyve i en fart, siger en talsmand for grænsemyndighederne.

Grænsevagterne afviste at tage imod bestikkelsen, lyder det. Og det uklart, hvor flyet var på vej hen.

- Efter noget tid kørte to armerede køretøjer op på siden af flyet. Præsidenten kom til syne og forlod lufthavnen, siger talsmanden.

Janukovitj afviste ellers tidligere lørdag, at han ville forlade landet. Han ville ikke finde sig i det "kup", som han mener, der er blevet begået mod ham. Ukraines parlament afsatte lørdag præsidenten efter de seneste måneders uroligheder.

Ifølge parlamentets formand blev Janukovitj sent lørdag eftermiddag forhindret i at tage et fly til Rusland. Eks-præsidenten befinder sig ifølge formanden i Donetsk-regionen, der ligger i den østlige del af Ukraine.

- Han forsøgte at tage et fly til Rusland, men blev tilbageholdt af grænsepolitiet. Han skjuler sig nu et sted i Donetsk-regionen, siger parlamentsformanden, Oleksandr Turtjyno, til det ukrainske nyhedsbureau, Interfax.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip