Medie: Kroatisk valg ender i dødt løb

Kroatiens statslige tv oplyser på baggrund af valgstedsmålinger ved valglokalerne, at Den Konservative Demokratiske Union (HDZ) får 56 pladser i det nye parlament, og det gør regeringspartiet fra socialdemokrater også.

Der er i alt 151 pladser i det kroatiske parlament.

I valgkampen har de 4,4 millioner indbyggere mest været optaget af økonomiske spørgsmål samt håndteringen af flygtningekrisen.

Centrumvenstre-regeringen, der havde magten frem til valget, blev ledet af premierminister Zoran Milanovic fra Socialdemokraterne.

Den Patriotiske Koalition ledes af HDZ, som før valget var det største oppositionsparti. Partiet ledes af Tomislav Karamarko.

Siden midten af september er over 330.000 personer på flugt fra krig og fattigdom i blandt andet Syrien og Irak rejst ind i Kroatien.

Det højreorienterede HDZ, der især slår sig op på temaer om national identitet og familieværdier i det hovedsageligt katolske land, har beskyldt premierminister Zoran Milanovics koalitionsregering for "svag" ledelse under "migrantkrisen".

Premierminister Zoran Milanovic mener, at hans parti fortjener fire år mere ved magten, fordi økonomien, hvor turisme er hjørnestenen, er begyndt at vokse igen efter seks års recession.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip