Medie: Nordkorea har prøveaffyret endnu et missil

Nordkorea har lørdag angiveligt prøveaffyret et ballistisk missil fra en undervandsbåd.

Det skriver det sydkoreanske nyhedsbureau Yonhap. Oplysningen om prøveaffyringen kommer fra det sydkoreanske militær.

Nordkorea har ikke kommenteret informationerne.

Der foreligger ingen oplysninger om, hvorvidt affyringen har været en succes. Men den kommer, dagen efter at USA og Sydkorea besluttede at indsætte et avanceret missilforsvarssystem i Sydkorea i den nærmeste fremtid.

Systemet skal være et værn mod "truslen" fra Nordkorea, fremgik det ifølge Reuters af udtalelser fra de to landes militærchefer.

Torsdag påkaldte USA sig den nordkoreanske leder, Kim Jong-uns, vrede ved at indføre sanktioner mod ham og andre højtstående personer i det lukkede land for brud på FN's menneskerettigheder.

Nordkorea er underlagt internationale sanktioner som konsekvens af landets atomprogram, prøvesprængninger og raketaffyringer.

Landet har gentagne gange set stort på det internationale forbud mod den slags militære aktiviteter.

Efter flere forgæves forsøg de seneste måneder lykkedes det angiveligt Nordkorea i juni at affyre et såkaldt Musudan-missil med en vis succes. Missilet nåede 400 kilometer ud over Det Japanske Hav, før det styrtede ned.

Missilet er en type mellemdistance-missil, der teoretisk kan tilbagelægge en distance, som gør det muligt for nordkoreanerne at ramme Japan og det amerikanske territorium Guam.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip