Medie: Nordkorea mislykkes med affyring af nyt missil

Skrevet af admin

31/05/2016

Mest læste i dag

Nordkorea har ifølge det sydkoreanske militær tirsdag forsøgt at affyre en ny type missil, men affyringen gik tilsyneladende ikke efter planen.

- Vi mener, at det mislykkedes, siger Jeon Ha-gyu, talsmand for den sydkoreanske forsvarskommando.

FN-resolutioner forbyder Nordkorea at anvende enhver form for ballistisk missilteknologi, men Nordkorea affyrer jævnligt kortdistancemissiler ud over havet, skriver nyhedsbureauet AFP.

Anonyme kilder i militæret siger til det sydkoreanske nyhedsbureau Yonhap, at det missil, som tirsdag blev forsøgt sendt afsted, var et "kraftfuldt nyt mellemdistancemissil" af typen Musudan.

I april forsøgte Nordkorea tre gange at affyre et tilsvarende missil, men alle forsøg mislykkedes ifølge AFP.

Militæreksperter i Sydkorea forsøger at finde ud af, hvorfor naboerne mod nord nu kan notere sig for et fjerde fejlslagent forsøg, oplyser talsmand Jeon Ha-gyu.

Musudan-missilet skønnes ifølge AFP at have en rækkevidde på mellem 2500 og 4000 kilometer.

Dermed kan missilet ramme eventuelle mål overalt i Japan og Sydkorea, og endda også, hvis toprækkevidden er som estimeret, nå frem til USA's militærbaser på øen Guam.

Missiltesten fandt ifølge forsvarsministeriet i Seoul sted tidligt tirsdag morgen lokal tid - omkring klokken 5.20 - i nærheden af havnebyen Wonsan.

I Japan var militæret mandag sat i forhøjet beredskab på grund af en forventning om en mulig nordkoreansk affyring af et ballistisk missil, oplyser Japans statslige tv-station, NHK.

Den japanske regering havde ifølge NHK givet militæret instruks om at være klar til at nedskyde "ethvert" nordkoreansk missil, hvis det skulle komme ind over japansk territorium.

I januar gennemførte Nordkorea for første gang en prøvesprængning af en brintbombe.

Det var fjerde gang, at det isolerede land prøvesprængte et kernevåben. Brintbomben var så kraftig, at sprængningen i første omgang blev registreret som et jordskælv af udenlandske myndigheder.

Siden har Nordkorea fulgt op med flere prøveaffyringer af missiler, skriver Yonhap.

/ritzau/AFP