Medie: Ny dansker får NHL-kontrakt i Los Angeles

Den danske ishockeyspiller Patrick Bjorkstrand har imponeret på træningslejr med NHL-klubben Los Angeles Kings, og nu ser han ud til at følge efter sin lillebror ind i verdens bedste ishockeyliga.

Los Angeles Kings har ikke selv offentliggjort aftalen, men nyhedsmediet LA Kings Insider skriver detaljeret om aftalen og meddeler, at den bliver offentliggjort torsdag morgen, lokal tid.

- Der kommer mere om det senere, men Kings har bekræftet, at klubben er blevet enig med forwarden Patrick Bjorkstrand om en etårig kontrakt, skriver LA Kings Insider.

Mediet skriver videre, at den sportslige ledelse i NHL-klubben har talt meget positivt om Patrick Bjorkstrand i forbindelse med denne sommers træningslejr, hvor den 24-årige dansker fik muligheden for at spille sig til en kontrakt.

De har særligt fremhævet hans fart, indstilling og gå-på-mod og mener, at hans spil vil udvikle sig yderligere positivt i den nordamerikanske spillestil.

Patrick Bjorkstrand har spillet de seneste tre sæsoner for klubben Medveszak Zagreb i den bedste europæiske ishockeyliga, den russiske KHL.

Danskeren har endvidere spillet sammen med Los Angeles' slovenske superstjerne Anze Kopitar og et par spillere mere i den svenske klub Mora i sæsonen 2012/2013, hvor der var lockout i NHL.

Oliver Bjorkstand, Patrick Bjorkstrands lillebror, debuterede i NHL for Columbus Blue Jackets i den forgangne sæson og spås en stor karriere i Nordamerika.

Ifølge LA Kings Insider får danskeren en årsløn på 3,8 millioner kroner, hvis han kommer på holdet i Los Angeles. Oveni har han fået 92.000 dollar, svarende til 600.000 kroner for at sætte sin underskrift på kontrakten.

Hvis Patrick Bjorkstrand ikke spiller sig ind på holdet i det sydlige Californien, kommer han til at opholde sig på klubbens udviklingshold, Ontario Reign i AHL, som er den næstbedste ishockeyliga i Nordamerika. Den klub hører også til i Californien.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip