Medie: Nykredit henter tidligere Nordea-boss til toppost

Den danske realkreditkoncern Nykredit har hentet tidligere direktør for Nordeas danske aktiviteter David Hellemann til sin direktion. Det skriver Nykredit via fondsbørsen.

David Hellemann tiltræder i en stilling som finans- og driftsdirektør, hvor han skal være med til at gøre Nykredit mere effektivt op til selskabets børsnotering.

Samtidigt skal omkalfatringen i ledelsen styrke Nykredit i forhold til de mange nye regler og regulativer, der har ramt finanssektoren oven på finanskrisen.

- Vi er de seneste år kommet langt med at effektivisere Nykredit, men vi kan og skal fortsat blive endnu mere effektive.

- Det skylder vi vores kunder. Især derfor er jeg er glad for at kunne byde David Hellemann velkommen, skriver Nykredits koncernchef, Michael Rasmussen, i en meddelelse.

Omorganiseringen betyder, at tidligere driftsdirektør Bente Overgaard forlader Nykredit.

– Jeg vil gerne takke Bente for den store indsats, hun har ydet gennem sin tid i Nykredit. Bente har udfyldt mange nøglepositioner gennem årene, men har i forbindelse med disse ændringer valgt at søge nye udfordringer uden for koncernen, skriver Michael Rasmussen.

David Hellemann blev i 2014 hentet til Nordea fra posten som departementschef i Finansministeriet til en rolle som som chef for den danske del af den nordiske storbank.

Men i forrige uge overrumplede han hele finansverdenen ved at forlade posten med en forklaring til Finans om, at der var opstået mulighed for et par interessante stillinger.

- Nykredit er en stor og traditionsrig virksomhed, der står foran en enormt krævende omstilling, så man fortsat kan understøtte vækst og udvikling i hele Danmark.

- Jeg har fået muligheden for at være en del af det direktionshold, der skal gøre Nykredit stærkere på en måde, som både kunder og samfundet kan mærke. Det er en opgave, som jeg simpelthen ikke kunne sige nej til, skriver David Hellemann i meddelelsen.

/ritzau/

Dagens Gossip