Medie: Pataki trækker sig fra republikansk præsidentræs

Skrevet af admin

30/12/2015

Mest læste i dag

Det store felt af republikanere, der kæmper om at blive udpeget som partiets kandidat til præsidentvalget i USA næste år, er snævret yderligere ind.

Den 70-årige George Pataki, en af outsiderne blandt de tilbageværende 13 kandidater, der nu er blevet til 12, meddeler tirsdag aften amerikansk tid, at han opgiver forsøget på at blive præsidentkandidat.

- Mens i aften er slutningen på min rejse mod Det Hvide Hus, da jeg indstiller min præsidentkampagne, er jeg sikker på, at vi kan vælge den rigtige person, en der kan samle os, siger Pataki i bedste sendetid på amerikansk tv.

Tidligere på aftenen oplyste to af Patakis støtter til det amerikanske NBC News, at han ville trække sig.

Ben Camache, en ejendomsmægler fra New Hampshire, som er aktiv i Patakis valgkampagne i delstaten, sagde, at Pataki tidligere tirsdag telefonisk meddelte ham, at han ville trække sit kandidatur tilbage.

- Han takkede mig for mit venskab, min støtte og sagde, at vi sammen vil arbejde for Det Republikanske Parti og sørge for at få den bedste mand valgt ind (som præsident, red.), sagde Ben Camache til NBC News.

I midten af november trak Bobby Jindal, guvernør i Louisiana, sig fra det republikanske udskilningsløb. Kort før jul droppede Lindsey Graham sine præsidentambitioner.

Ifølge meningsmålinger er den kontroversielle ejendomsmatador Donald Trump i øjeblikket favorit til at blive nomineret til at udfordre Demokraternes kandidat ved valget 8. november 2016.

Det første primærvalg blandt de republikanske kandidater finder sted i Iowa i februar.

En meningsmåling lavet af YouGov for CBS News i december viser, at Ted Cruz og Donald Trump er de mest populære blandt de republikanske vælgere i delstaten.

George Pataki derimod fik kun opbakning fra under én procent af vælgerne i målingen.

/ritzau/