Medie: Populær minister vil være Camerons afløser

En kandidat meldte sig tirsdag til at blive ny formand for det britiske Konservative Parti, efter at premierminister David Cameron har meddelt, at han træder tilbage.

Det er beskæftigelsesminister Stephen Crabb, som af mange betragtes som et af partiets store talenter, der har meldt sit kandidatur. Det har han gjort i en e-mail til nogle af sine partifæller, skriver nyhedssitet Politico.

Dagen efter det britiske nej til fortsat EU-medlemskab meddelte David Cameron, at han træder tilbage, og at han vil overlade det til sin efterfølger at indgive den formelle ansøgning om at forlade unionen.

Det blev i første omgang meddelt, at lederskiftet skulle finde sted 2. september, men tirsdag aften oplyser partiet ifølge nyhedsbureauet AFP, at det bliver en uge senere - altså 9. september.

Stephen Crabb, som er populær blandt mange vælgere, er den første kandidat, der melder sig på banen.

Mange iagttagere betragter tidligere London-borgmester Boris Johnson og indenrigsminister Theresa May som favoritter til at efterfølge Cameron.

Blandt andre navne, der har været oppe at vende i de seneste dage, er sundhedsminister Jeremy Hunt og tidligere forsvarsminister Liam Fox.

Torsdag klokken 12 udløber fristen for at meddele, at man stiller op til formandsvalget og dermed også til at blive Camerons afløser på premierministerposten.

Kandidaterne skal indlede deres politiske kampagner i næste uge.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip