Medie sætter navn på "manden med hatten" i Bruxelles

Den tredje gerningsmand fra tirsdagens angreb i Zaventem-lufthavnen i Bruxelles er ifølge den belgiske avis Le Soir identificeret som Fayçal Cheffou, som blev anholdt i den belgiske hovedstad torsdag.

Ifølge avisen er Cheffou freelancejournalist.

På et overvågningsbillede fra lufthavnen ses han i en lys jakke og med en sort bøllehat sammen med de to øvrige gerningsmænd, som myndighederne har navngivet som Najim Laachraoui og Ibrahim El-Bakraoui. De blev begge dræbt.

Ibrahims bror Khalid sprængte ifølge myndighederne sig selv i luften på metrostationen Maelbeek i det centrale Bruxelles.

Ifølge Le Soirs kilder er det den taxachauffør, der kørte mændene til lufthavnen, der har identificeret Fayçal Cheffou.

Oplysningerne er ikke bekræftet fra officielt hold.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters navngav den belgiske anklagemyndighed allerede fredag en mand "Fayçal C" som en af de tre mænd, politiet havde tilbageholdt nær den bygning, hvor anklagemyndigheden holder til.

På daværende tidspunkt forlød der dog ingen meldinger om, at der var tale om manden med hatten fra overvågningsbilledet.

Siden tirsdagens angreb i Bruxelles er i alt ni personer blevet anholdt i Belgien i forbindelse med efterforskningen af angrebene på henholdsvis Zaventem-lufthavnen og metrostationen Maelbeek, der dræbte 31 og sårede op mod 300.

/ritzau/

Dagens Gossip