Medie: Saudi-Arabien vil sende missiler til oprørerne

Magasinet er angiveligt kommet i besiddelse af tyske efterretningsrapporter, der oplyser, at det drejer sig om de europæiskfremstillede skulderbårne missiler af typen Mistral, der i princippet ligner og fungerer som de mere kendte amerikanske Stinger-missiler.

Missilerne, der kan affyres fra både skulderen og en fast platform, har en rækkevidde på fem kilometer. Selve missilet er næsten to meter langt med en diameter på halv snes centimeter. Det er forsynet med varmecensorer, der låser sig fast på flyenes motorer, og med ekstra navigering, der ikke lader sig forvirre af flyenes egne forsvarssystemer.

Under Sovjetunionens besættelse af Afghanistan fra 1979 til 1989, hvor de afghanske mujahedin-krigere blev jagtet af russiske kamphelikoptere, leverede USA et stort antal Stinger-missiler til de afghanske oprørere. Missilerne var en medvirkende årsag til, at krigen ændrede sig i oprørernes favør.

Saudi-Arabien er i forvejen en af oprørernes største støtter og har længe talt for at forsyne dem med mere effektive våben. USA overvejer i øjeblikket, hvilke våben man vil sende til oprørerne.

Dagens Gossip