Medie: Skønsmand kritiserer Papes stadionsponsorat

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen er i færd med at undersøge den såkaldte "Stadionsag", der har De Konservatives formand Søren Pape Poulsen i en hovedrolle.

I den forbindelse har en uvildig ekspert lavet en syn- og skønsvurdering af to aftaler vedrørende navnerettighederne til Viborg Stadion, som Viborg Kommune indgik i Papes tid som borgmester.

Og her er der endnu engang kritik af kommunens beslutninger, skriver mediet Kommunen, som har fået aktindsigt i rapporten.

Byrådet i Viborg besluttede i 2010 at sælge navnerettighederne til Viborg Stadion til fodboldklubben Viborg FF til en pris på 50.000 for en femårig periode.

Og det var ikke nogen god beslutning, vurderer skønsmand Lars Gjøls-Andersen, som er chef for rådgivningsfirmaet MEC Access.

- Den indgåede aftale har været en dårlig aftale for Viborg Kommune. Det er med den indgåede aftale anskueliggjort, at Viborg Kommune ikke er en kyndig sælger, og at Viborg FF har fået videresalgsrettigheden på meget favorable vilkår, skriver han ifølge Kommunen.

Året efter indgik det kommunale selskab Energi Viborg et navnesponsorat for stadion til en pris på 3,25 millioner for en periode på lidt over tre år.

Også den pris er skæv, mener synsmanden, som vurderer, at prisen i stedet havde ligget på mellem 500.000 og 550.000 kroner eksklusiv moms.

Statsforvaltningen vurderede i maj 2014, at denne aftale var ulovlig, mens den så sig ude af stand til at vurdere, om det første salg af rettigheder i 2010 var i strid med reglerne.

I august 2014, midt i Søren Pape Poulsens skifte fra lokal- til landspolitik, blev der indgået en ny sponsoraftale mellem fodboldklubben og energiselskabet.

Også den var ifølge skønsmanden for dyr, da den aftalte pris på 1,2 millioner kroner om året burde have ligget i niveauet 825.000-875.000 kroner eksklusive moms.

Ifølge Kommunen vil Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen i den nærmeste fremtid afgøre, om Konkurrencerådet skal komme med en udtalelse i sagen om stadionsponsoraterne.

/ritzau/

Dagens Gossip