Medie: Strukturdebat i dansk fodbold genåbnet

Skrevet af admin

19/06/2015

Dagens topnyheder

En ny struktur i dansk fodbold kan være på vej, efter at hele strukturdebatten ellers var lagt ned for ni dage siden.

Det skriver bold.dk som erfarer, at der forhandles om et nyt forslag om at udvide Alka Superligaen til at indeholde 14 hold fra sæsonen 2016.

Tidligere i juni meddelte Divisionsforeningen, at der ikke ville komme en ny struktur i den bedste række og 1. division, da det ikke var muligt at blive enige om en ny turneringsstruktur klubberne imellem.

To modeller fra det hollandske firma Hypercube var på banen. En model med 12 hold og en model med 14 hold - begge forslag indeholdt et slutspil.

Ifølge bold.dk skulle et forslag om allerede fra den nye sæson at gå op på 14 hold ikke være positivt modtaget.

Det skulle allerede være forkastet, men klubberne skulle ifølge bold.dk fortsat diskutere idéen om at spille turneringen med 14 hold fra 2016, og det skulle foregå på et møde fredag aften.

Ifølge bold.dk skulle 1. divisionsklubberne have modtaget dette forslag, som der afventes svar på inden for kort tid.

- Der er ikke noget møde i aften, men derudover har jeg ingen kommentarer, siger Divisionsforeningens direktør, Claus Thomsen, til Ritzau.

BT erfarer, at der lige nu arbejdes på en model med 14 hold, men at en 12-holds-model med et slutspil også er i spil.

Ifølge BT er der i det nye forslag åbnet for en mulighed for, at tv-pengene fra den såkaldte økonomiske paraplyordning, som sikrer nedrykkere en ekstra pose penge for at gøre overgangen til 1. division nemmere, bliver lagt oveni Superligaens samlede tv-pulje.

Da forhandlingerne om en ny struktur brød sammen tidligere i juni, var det blandt andet på grund af uenigheder omkring fordelingen af tv-penge.

BT skriver, at forslaget vil blive fremlagt på et bestyrelsesmøde i Divisionsforeningen lørdag.

/ritzau/