Medie: Supermarkeder sælger menneskekød forklædt som dåsemad

'Spis lige brød til' er et ordsprog, der er oplagt at bruge til en opsigtsvækkende historie fra den britiske tabloidavis The Mirror.

Den farverige avis bringer fredag eftermiddag en historie, der får tidligere omtalte kødskandaler til at blege i deres klamme omtale af uhygiejnisk håndtering af fødevarer og fusk med varedeklarationer.

Der er i skrivende stund uvished om, hvorvidt den opsigtsvækkende historie holder vand, og derfor skal følgende oplysninger, der er meget kødfyldte, tages med et gran salt:

Læs også: Test af vegetarpølser afslører DNA-rester fra mennesker

En kinesisk fødevareproducent har haft held med at eksportere menneskekød til det afrikanske land Zambia, hvor kødet er blevet solgt som sprængt oksekød på dåse i flere af landets supermarkeder.

I Kina har producenten travlt med at få fingrene i lig, der først skal tilberedes og senere marineres, før det proteinrige måltid til sidst kommer på dåse, skriver sladderavisen.

Inden for journalistikken venter der både hæder og ære, hvis man kan bringe artikler med 'masser af kød på', men spørgsmålene er altså flere end svarene, når det gælder historien om menneskekødet på de afrikanske butikshylder.

Eftersigende fik historien ben at gå på, da en kinesisk kvinde advarede folk om at holde sig fra sprængt oksebryst på de konservesdåser, der eksporteres ud af Kina.

Den kinesiske ambassade i Zambia har været ude i medierne for at skyde påstandene om menneskekød som dåsemad til jorden, mens internettet lægger nu hus til diskussionen om ægtheden et par klamme billeder.

Der er tale om et reklamestunt for et kommende computerspil, lyder en udbredt tolkning af fotografier af det, der ligner at være en rådden menneskekrop.

- Det er ondsindet bagvaskelse, hvilket er helt uacceptabelt for os, siger den kinesiske ambassadør i Zambia.

På nettet er der flere folk, der mener at vide, at der er tale om en reklamekampagne for et kommende computerspil i 'Resident Evil'-universet, men det endegyldige svar på historien må vi altså have til gode til en anden dag. 

Følg Dagens Mærkelige Nyheder for flere lignende artikler:

 

 

 

 

 

Dagens Gossip