Medie: USA vil foreslå Rusland øget samarbejde i Syrien

USA vil tilbyde Rusland et øget militært samarbejde og udveksling af efterretninger om Islamisk Stat (IS) og al-Qaedas hovedkvarterer, træningslejre og forsyningsruter i Syrien.

Det viser dokumenter, som The Washington Post er kommet i besiddelse af, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Omfanget af samarbejdet vil være et markant skifte efter flere års rivalisering mellem USA og Rusland, der står på hver side i den fem år lange borgerkrig i Syrien.

Forslaget vil ifølge The Washington Post blive præsenteret senere torsdag, når den amerikanske udenrigsminister, John Kerry, aflægger Ruslands præsident, Vladimir Putin, et besøg i Moskva.

Kerry afviser ifølge The Washington Post at kommentere oplysningerne.

- Jeg vil udtale mig, når jeg tager til Moskva og mødes med præsident Putin i aften. Så vil vi have masser af tid til at tale om det, og jeg vil give jer alle en fornemmelse af, hvor vi står, siger han på et pressemøde i Paris torsdag.

En højtstående embedsmand fra det amerikanske udenrigsministerium siger til Reuters, at Kerry blandt andet vil diskutere håndteringen af Islamisk Stat og al-Qaeda i Syrien samt indsatsen for at nedbringe volden og tillade humanitær adgang hen mod en politisk overgangsfase.

- I øjeblikket hverken gennemfører eller koordinerer vi militære operationer med Rusland, og det er heller ikke klart, om vi vil nå til enighed om at gøre det, siger den unavngivne embedsmand.

Den russiske regering afviser ifølge Reuters at kommentere artiklen fra Washington Post.

- Først når vi har modtaget disse oplysninger fra den oprindelige kilde og ikke fra en avis, vil vi være i stand til at udtale os, siger regeringstalsmand Dmitrij Peskov.

/ritzau/

Dagens Gossip