Medie: Vilhelmsens spindoktor advarede om Zornig-million

Skrevet af admin

04/01/2014

Dagens topnyheder

Socialminister Annette Vilhelmsens (SF) millionløfte til Lisbeth Zornig Andersen er "noget uhensigtsmæssigt" og "kan give problemer".

Sådan lød erkendelsen i Socialministeriet allerede dagen efter, at det omstridte løfte om "en million til dig" var blevet afgivet i sommer foran et tv-hold på en markedsplads i Odense.

Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten lørdag.

Det er et hidtil ikke omtalt notat om en yderst central telefonsamtale i sagen, der afslører embedsmændenes advarsler.

Ministerens særlige rådgiver, Jan Alder, har indtil videre afvist at forklare over for pressen, hvad der præcist blev sagt i telefonopkaldet.

Og det kan der være en god grund til, mener flere politikere på Christiansborg. Ifølge notatet ringer Jan Alder nemlig personligt til Lisbeth Zornig for at få "konfirmeret forløbet af snakken" mellem sin egen minister og Lisbeth Zornig.

Samtidig afslører notatet, at spindoktoren over for Zornig bemærker, at "udtalelsen fra ministerens side jo kan give problemer, fordi ministeren med sin udtalelse muligvis har formuleret sig noget uhensigtsmæssigt".

Venstres Jakob Engel-Schmidt mener, at det nye notat afslører, at ministeren overhørte advarsler fra både sine embedsmænd og sin særlige rådgiver.

I sin redegørelse til Folketingets socialudvalg i december nævnte ministeren heller intet om samtalen mellem spindoktoren og Zornig, hvilket også vækker kritik på Christiansborg.

/ritzau/