Medie: Volkswagen tilbyder at købe 500.000 biler tilbage

Skrevet af admin

21/04/2016

Dagens topnyheder

Volkswagen, en af verdens største bilproducenter, er angiveligt nået frem til en rammeaftale med de amerikanske myndigheder i kølvandet af sidste års skandale, hvor det kom frem, at firmaet har pyntet på sine dieselbilers tal for miljøbelastning.

Det fortæller to personer med indsigt i sagen til nyhedsbureauet Reuters.

Som led i aftalen ventes Volkswagen at tilbyde at købe op til 500.000 dieselbiler tilbage fra kunder, der har købt køretøjer, som var udstyret med ulovlig software.

En tredje kilde fortæller, at det tyske firma desuden vil oprette en fond på over en milliard dollar. Pengene i fonden skal gå til at betale kompensation til de berørte bilejere. Men det er ikke klart, hvor mange penge den enkelte ejer vil modtage.

Volkswagen skulle være klar til at tilbagekøbe flere forskellige dieselmodeller med tolitersmotorer. Det vil gælde modellerne Jetta, Golf og Audi A3, som er blevet solgt siden 2009.

Tilbuddet om at tage bilerne tilbage vil angiveligt ikke gælde større modeller, der ellers også har været udstyret med snydesoftware.

Muligvis kan der også blive tale om, at Volkswagen i stedet for at købe bilerne tilbyder at reparere dem, men det kræver, at de amerikanske myndigheder godkender metoden.

De uheldige folkevognsejere ventes at få omkring to år til at beslutte, om de vil sælge bilen eller få den repareret.

Dieselskandalen begyndte at rulle i efteråret, og Volkswagen har indrømmet at have snydt med miljøtest af 11 millioner biler på verdensplan, hvilket har givet store ridser i lakken hos den tyske bilgigant.

Volkswagen-aktier noteret på børsen i USA steg knap seks procent oven på nyheden om den formodede aftale.

Hverken Volkswagen, de amerikanske miljømyndigheder eller USA's justitsministerium har ønsket at kommentere historien.

/ritzau/Reuters