Medier: 27 meldes dræbt af bombe i Bangkok

Mindst 27 personer meldes dræbt, efter en voldsom bombe eksploderede i det centrale Bangkok sent mandag lokal tid, skriver thailandske medier ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Flere af de dræbte er ifølge meldingerne udlændinge, først og fremmest turister fra Kina og Taiwan.

Tv-stationen The Nation sætter antallet af dræbte ved bombeangrebet til 27, mens andre medier rapporterer, at der er mindst tre udlændinge iblandt.

Den engelsksprogede avis Bangkok Post sætter antallet af dræbte til 15 og skriver, at 80 er såret. Af dem er flest turister.

De thailandske myndigheder sagde kort forinden, at 78 andre er såret ved angrebet, skriver Reuters.

Legemsdele blev slynget gennem luften ved den voldsomme eksplosion og lå spredt uden for Erawan Templet i gaden Chidlom i det centrale Bangkok, siger en talsmand for politiet til AFP.

- Jeg kan bekræfte, at det er en bombeeksplosion. Vi kan endnu ikke sige, hvilken slags det er, men vi er ved at finde ud af det, siger talsmanden.

Eksplosionen, der skete klokken 18.55 lokal tid (13.55 dansk tid), har skabt et krater i jorden - noget der ligeledes peger på, at der er tale om en bombe.

Militærfolk på stedet forsøger at holde forbipasserende på afstand, mens eksperter undersøger stedet for at se, om der skulle være flere bomber, skriver Reuters.

Templet ligger i et travlt område af den thailandske hovedstad. Det er et tempel for hindu-guden Brahma, men besøges også af tusindvis af buddhister hver dag, skriver den britiske tv-station BBC, der har sit kontor i nærheden.

Det er også et sted, der tiltrækker en del turister.

I samme område ligger også tre større indkøbscentre, hvilket som regel betyder, at der er mange mennesker i området.

Bombeeksplosioner er meget usædvanlige i Bangkok, og umiddelbart er der ikke nogen, der har taget skylden for angrebet.

- Ingen kan forstå, hvorfor det er sket. Det var fuldstændig uventet, siger BBC's korrespondent, Jonathan Head, der befinder sig på stedet.

I det sydlige Thailand bekæmper militæret muslimske oprørere, men denne konflikt kører på relativt lavt blus og har aldrig resulteret i angreb uden for landets sydlige del.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip