Medier: Anholdt i Bruxelles er ikke den hovedmistænkte

Skrevet af admin

23/03/2016

Mest læste i dag

Belgiske medier rapporterer onsdag middag, at den mistænkte, som blev anholdt i Bruxelles-bydelen Anderlecht onsdag morgen, alligevel ikke er den hovedmistænkte, 25-årige Najim Laachraoui. Det skriver Reuters.

Najim Laachraoui menes at have spillet en rolle i tirsdagens angreb i Zaventem-lufthavn i Bruxelles.

Ifølge den belgiske avis DH (Derniere Heure), som onsdag var først ude med nyheden om anholdelsen af den 25-årige hovedmistænkte, er den tilbageholdte mand i Anderlecht blevet "forkert identificeret".

Den føderale anklager i Belgien oplyser til DH, at der bliver holdt pressemøde onsdag klokken 13. Dette er ikke bekræftet fra officielt hold.

Najim Laachraoui er angiveligt den mand, der blev set flygte fra Bruxelles' Zaventem-lufthavn efter bombeangrebene tirsdag.

Najim Laachraoui, som hidtil har været kendt under sit falske navn, Soufiane Kayal, var i forvejen en af de mest eftersøgte mænd i Europa, inden han deltog i angrebet i Bruxelles, skriver den belgiske avis DH ifølge Reuters.

- Han formodes at have deltaget i Paris-angrebet ved at have skaffet sprængstoffer, som dræbte 130 mennesker 13. november, skriver avisen, der citerer en unavngiven kilde tæt på den franske efterforskning.

Najim Laachraoui er blevet fanget på overvågningsbilleder i lufthavnen i Bruxelles sammen med brødrene El Bakraoui, som udløste deres selvmordsbælter.

Myndighederne har efterfølgende fundet et tredje ikke-eksploderet selvmordsbælte i lufthavnen.

Mindst 30 mennesker blev dræbt og omkring 200 såret i tirsdagens bombeangreb i Zaventem-lufthavnen og i et tog ved metrostationen Maelbeek i hjertet af Bruxelles' EU-kvarter.

/ritzau/