Medier: Clinton sejrer over Sanders i South Carolina

Skrevet af admin

28/02/2016

Dagens topnyheder

Hillary Clinton vinder Demokraternes primærvalg i South Carolina over Bernie Sanders ifølge en række amerikanske medier, herunder CNN, Fox News og NBC News.

Den tidligere førstedame i Det Hvide Hus og forhenværende udenrigsminister i præsident Barack Obamas regering har dermed taget et vigtigt stik hjem forud for den såkaldte Super Tuesday, hvor adskillige stater på tirsdag går til valg samtidig.

- Jeg sætter så stor pris på vælgerne i South Carolina, for I har sendt en besked om, at når vi i USA står sammen, er ingen barriere for stærk til, at vi kan bryde den ned, siger Hillary Clinton i sin sejrstale.

- Sammen kan vi nedbryde barrierer, der holder vores land tilbage. Vi kan give alle amerikanere en chance for at leve op til deres potentiale. Derefter kan USA også leve op til sit potentiale, siger hun videre til sine støtter, der kvitterer med store klapsalver.

Ifølge Reuters har Bernie Sanders allerede ønsket sin modstander tillykke med sejren i South Carolina, selv om det officielle resultat af primærvalget endnu ikke er offentliggjort.

- Valgkampagnen er først lige begyndt. Vi vandt en betydningsfuld sejr i New Hampshire. Hun har vundet en betydningsfuld sejr i South Carolina. Nu er det tid til Super Tuesday, siger Sanders i en skriftlig udtalelse ifølge The Washington Post.

- Vores politiske græsrodsrevolution vokser stat for stat, og vi har ikke tænkt os at stoppe nu, siger han videre.

Clinton står til at hive en storsejr i land. CNN og en række andre medier spår sejren til at ende på omkring 75-25 procent i Clintons favør.

Det var ventet, at Hillary Clinton ville vinde i staten, der af flere kommentatorer er blevet udpeget som en nøglestat for Clintons valgkampagne - særligt på grund af statens mange sorte vælgere.

Samtidig er det en oprejsning for Clinton, der i 2008 led et sviende nederlag i staten til den daværende demokratiske rival, Barack Obama.

Det er anden gang i træk, at Hillary Clinton bliver kåret som vinder ved et af Demokraternes primærvalg. I sidste weekend vandt hun også i delstaten i Nevada.

I alt har Clinton vundet tre ud af fire staters opbakning.

/ritzau/