Medier: Donald Trump vinder klart i Indiana

Donald Trump har efter alt at dømme taget et meget stort skridt nærmere at blive Republikanernes præsidentkandidat, efter at han natten til onsdag dansk tid har sejret klart ved primærvalget i delstaten Indiana.

Flere amerikanske medier, herunder CNN og NBC News, udråbte vinderen af valget, i samme sekund som valglokalerne lukkede.

Modstanderen Ted Cruz' lejr havde på forhånd udset sig Indiana som en stat, der kunne vindes, og Texas-senatoren valgte efter endnu et nederlag til Trump at trække sig fra kapløbet.

Med omkring 70 procent af stemmerne talt op står Trump til over 50 procent af stemmerne, mens Ted Cruz og John Kasich står til henholdsvis 35 og 8 procents opbakning.

Hos Demokraterne har Bernie Sanders taget en overraskende sejr over frontløberen Hillary Clinton ifølge NBC News og Fox News.

I meningsmålinger stod Clinton ellers til at udbygge sin føring, men det blev altså ikke tilfældet. Hun fører dog stadig stort i det samlede billede.

Mange iagttagere af amerikansk politik havde op til valget i Indiana sagt, at en sejr til Donald Trump vil betyde, at den kontroversielle rigmand vil kunne nå op på de magiske 1237 delegerede, som det kræver at blive valgt til Republikanernes kandidat, inden sommerens konvent.

Sejren i Indiana betyder, at Trump bevæger sig over 1000 delegerede - også kendt som valgmænd. Dermed vil det fortsat kræve gode resultater i de delstater, der endnu ikke har stemt.

Det gælder blandt andet Californien, hvor der er mange delegerede på spil.

Her har Trump en stor føring i de seneste meningsmålinger. Og med Cruz ude af billedet er det efterhånden meget sandsynligt, at forretningsmanden, som mange amerikanere kender fra reality-tv, bliver Republikanernes præsidentbud.

/ritzau/

Dagens Gossip