Medier: Løkke vil sænke topskatten betydeligt

Skrevet af admin

27/06/2015

Dagens topnyheder

Topskatten skal sættes ned.

Det kommer ifølge både DR og TV2 til at stå i det regeringsgrundlag, som Venstres Lars Løkke Rasmussen ventes at præsentere i weekenden.

Begge medier erfarer, at der i regeringsgrundlaget vil være en formulering om, at topskatten skal sænkes fra 15 til ti procent.

Ifølge DR Nyheder er der tale om en markant sænkelse af topskatten, som i mere end 20 år har ligget over ti procent.

Man betaler topskat, hvis man har en indkomst over 459.200 kroner om året, og den nuværende sats på 15 procent kommer oven i den grundskat, man i forvejen betaler.

En sænkelse af topskatten vil betegnes som en stor sejr for Liberal Alliance, der sammen med De Konservative og Dansk Folkeparti skal agere parlamentarisk grundlag for en Venstre-regering, og som gennem hele valgkampen har stået fast på, at topskatten skal ned - eller helt fjernes.

Det samme har partiet understreget i de seneste dages forhandlinger om regeringsdannelsen.

Liberal Alliances formand, Anders Samuelsen, sagde efter fredagens forhandlinger, at det var lykkedes at få en lettelse af topskatten skrevet ind i regeringsgrundlaget.

- Det er historisk, at en regering formulerer sig så ambitiøst om at nedsætte marginalskatten, sagde Anders Samuelsen.

I den seneste tid har Anders Samuelsen truet med, at han ikke vil stemme for Løkkes eneste deciderede valgløfte, et håndværkerfradrag, hvis ikke partiet får topskattelettelser igennem.

Venstre gik til valg på en ambition om at sænke skatten i bunden, så den økonomiske gevinst ved at arbejde bliver større.

/ritzau/