Medier: May fyrer manden bag kupforsøg mod Boris Johnson

Den fremtrædende brexit-forkæmper Michael Gove er torsdag morgen blevet fyret fra sin stilling som justitsminister af Storbritanniens nye premierminister, Theresa May.

Det siger unavngivne kilder til blandt andet Sky News og The Guardian.

Gove var en ledende figur i forlad EU-kampagnen sammen med den tidligere borgmester i London Boris Johnson.

Det var ventet, at Gove ville støtte Johnson i kampen om det konservative formandskab og dermed posten som premierminister. Men Gove vendte på en tallerken og meddelte 30. juni, at han ikke havde tillid til Johnsons lederevner.

Han gik selv efter formandsposten og David Camerons job.

Der skulle dog ikke gå mere end en uge, før Michael Gove blev stemt ud som kandidat til formandsvalgkampen ved en afstemning blandt partiets parlamentsmedlemmer.

Mens Michael Gove nu tilsyneladende er blevet fyret som justitsminister, kan hans gamle ven Boris Johnson glæde sig over, at han onsdag blev udpeget til ny udenrigsminister af Theresa May.

Ifølge The Guardian har den nye premierminister også fyret uddannelsesminister Nicky Morgan, der støttede Michael Gove som konservativ leder, og kulturminister John Whittingdale.

Allerede onsdag stod det klart, at finansminister George Osborne var ude, da May udnævnte udenrigsminister Philip Hammond til ny mand på den post.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip