Medier: May fyrer manden bag kupforsøg mod Boris Johnson

Den fremtrædende brexit-forkæmper Michael Gove er torsdag morgen blevet fyret fra sin stilling som justitsminister af Storbritanniens nye premierminister, Theresa May.

Det siger unavngivne kilder til blandt andet Sky News og The Guardian.

Ifølge Sky News er det den 40-årige Elizabeth Truss, der er blevet udnævnt til Goves efterfølger. Hun har de seneste to år været minister for miljø, fødevarer og landdistrikter.

Michael Gove var en ledende figur i forlad EU-kampagnen sammen med den tidligere borgmester i London Boris Johnson.

Det var ventet, at Gove ville støtte Johnson i kampen om det konservative formandskab og dermed posten som premierminister. Men Gove vendte på en tallerken og meddelte 30. juni, at han ikke havde tillid til Johnsons lederevner.

Han gik selv efter formandsposten og David Camerons job.

Der skulle dog ikke gå mere end en uge, før Michael Gove blev stemt ud som kandidat til formandsvalgkampen ved en afstemning blandt partiets parlamentsmedlemmer.

Mens Michael Gove nu tilsyneladende er blevet fyret som justitsminister, kan hans gamle ven Boris Johnson glæde sig over, at han onsdag blev udpeget til ny udenrigsminister af Theresa May.

Ifølge The Guardian har den nye premierminister også fyret uddannelsesminister Nicky Morgan, der støttede Michael Gove som konservativ leder, og kulturminister John Whittingdale.

Flere britiske medier skriver også, at Jeremy Hunt er blevet fyret som sundhedsminister. Det forlyder dog, at han bliver i regeringen.

Allerede onsdag stod det klart, at finansminister George Osborne var ude, da May udnævnte udenrigsminister Philip Hammond til ny mand på den post.

/ritzau/

Dagens Gossip