Medier: Paris-gerningsmand menes at være i Syrien

Fransk efterretningstjeneste mener, at en af gerningsmændene bag angrebene i Paris 13. november, Salah Abdeslam, er i Syrien ifølge en kilde tæt på efterforskningen af en af Europas mest efterlyste mænd.

Det skriver CNN, som har talt med den anonyme kilde, hvis oplysninger bekræftes af en anden kilde indenfor en antiterrorenhed.

Den 26-årige er efterlyst internationalt efter angrebene, som kostede 130 personer livet og sårede flere end 350.

Muligheden for, at Abdeslam er sluppet gennem fingrene på myndighederne, blev omtalt i sidste uge, da en advokat sagde, at hans klient i bil samlede Abdeslam og en ven op ved en togstation i Bruxelles dagen efter angrebene.

Oplysningerne er ikke bekræftet fra officielt hold, men det amerikanske medie Politico har talt med en kilde indenfor belgisk efterretningstjeneste, som på betingelse af anonymitet siger, at "vi var ganske sikre på, at han var i udlandet igen".

Salah er den ene af to brødre, som angiveligt stod bag angrebene mod Stade de France, caféer og et spillested.

Hans ældre bror Ibrahim sprængte ifølge fransk politi sig selv i luften, da specialstyrker fandt frem til en lejlighed, hvor han gemte sig.

Ibrahim menes at være hjernen bag angrebene i Paris.

Belgien skærpede trusselsniveauet i hovedstaden til det højeste på grund af mistanke om, at Salah Abdeslam og medsammensvorne var vendt hjem til Bruxelles for at planlægge yderligere angreb.

Siden blev det sænket til niveau tre, som betyder "alvorligt trusselsniveau", efter at det har ligget på niveau fire, der betyder "meget alvorligt trusselsniveau".

Dermed er niveauet i Bruxelles det samme som i den øvrige del af landet.

Beredskabet blev øget til niveau tre umiddelbart efter angrebene i Paris 13. november, og en uge senere blev det øget til maksimalt alarmberedskab.

Belgisk politi har gennemført flere ransagninger gennem den seneste tid. Seks blev sigtet for terrorisme og sættes i forbindelse med angrebene i Paris.

/ritzau/

Dagens Gossip