Medier: Sanders slår Clinton i Wisconsin

Bernie Sanders har hentet flest stemmer ved Demokraternes primærvalg tirsdag i Wisconsin.

Det viste flere amerikanske mediers prognoser, allerede efter at blot få procent af stemmerne var blevet talt op i delstaten.

74-årige Sanders får over 53 procent af stemmerne ifølge den foreløbige optælling, hvor omkring halvdelen af alle stemmer er talt op ifølge CNN.

Dermed står Vermont-senatoren til at hente en anelse ind på rivalen Hillary Clinton, der dog fortsat fører klart over Sanders i kampen om at blive partiets præsidentkandidat.

- Wisconsin, i dag sendte I et stærkt signal: Når vi står sammen, er der intet, vi ikke kan opnå. Tak, skriver Sanders på Twitter.

Bernie Sanders har - inklusive Wisconsin - vundet valgene i seks ud af syv delstater siden 22. marts, men den tidligere udenrigsminister og førstedame Clinton havde inden Wisconsin sikret sig støtte fra over 1700 delegerede, mens Bernie Sanders blot var nået op på den gode side af 1000.

Det kræver opbakning fra 2383 delegerede - også kendt som valgmænd - at vinde Demokraternes nominering.

96 delegerede er på spil i Wisconsin, der huser 5,7 millioner indbyggere i det nordlige USA.

Hillary Clinton kan nu begynde at se frem til valget 19. april i hjemstaten New York, hvor hun er storfavorit, og hvor der er knap 300 delegerede at hente.

Wisconsin er den eneste delstat, der holder primærvalg tirsdag. Hos Republikanerne har Texas-senator Ted Cruz vundet foran frontløberen Donald Trump ifølge amerikanske medier.

Selve præsidentvalget finder sted 8. november, og vinderen overtager for demokraten Barack Obama i Det Hvide Hus i januar næste år.

/ritzau/

Dagens Gossip